Wat is huidtherapie?

Written by Wellness en Beauty , Posted in Huidtherapie

Wat is huidtherapie?

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een paramedisch beroep, welk door een huidtherapeut wordt beoefend. Een huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke en/ of beschadigde huid. Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen als gevolg van huidaandoeningen.  Behandelingen die een huidtherapeut kan uitvoeren zijn;

–          Acnébehandelingen (manuele reiniging, dieptereiniging d.m.v. peelingen, medische camouflage, licht- en lasertherapie, geven van huidverzorgingsadvies).

–          Overbeharing (licht- en lasertherapie, elektrische epilatie)

–          Littekentherapie (masseren, peelingen, micro needling, microdermabrasie, lasertherapie, medische camouflage, lymftape)

–          Vochtproblematiek- veneus/ lymfoedeem (manuele lymfedrainage, zwachtelen, Therapeutische Elastische Kous, lymftape, aanmeten borstprothesen)

–          Vaatproblematiek (licht- en lasertherapie, Therapeutische Elastische Kous)

–          Pigmentstoornissen (licht- en lasertherapie, micro needling, peelingen, microdermabrasie,

–          medische camouflage)

–          Coaguleren van vaatjes en fibromen (steelwratjes)

–          Huidverzorgingsadvies

 

De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Om huidtherapeut te worden moet je de 4- jarige HBO opleiding huidtherapie op de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool afgerond hebben. Daarnaast moet je na afstuderen cursussen en congressen volgen om up to date te blijven. Hiervoor krijg je punten. In 5 jaar tijd moet je een bepaald aantal punten halen, om als huidtherapeut te mogen blijven werken.

De huidtherapeuten van Wellness en Beauty Oase zijn Shilpa Jagga en Marga Siegersma en zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan geregisterd in het Kwaliteitsregister Paramedici.  Het kwaliteitsregister Paramedici is een register voor een groot aantal paramedische beroepen. Hierin kunnen patiënten, collega’s en zorgverzekeraars gegevens van de paramedicus raadplegen. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of de paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg).

 

Vergoedingen

Huidtherapeuten zijn sinds januari 2011 direct toegankelijk. Dit houdt in dat je zonder verwijzing bij ons terecht kan. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, moet je aanvullend verzekerd zijn. De vergoedingen zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering die je hebt. Informeer voor de voorwaarden bij je zorgverzekeraar.

Comments

comments