Overbeharing, wat kan je er tegen doen?

Written by Wellness en Beauty , Posted in Huidtherapie

OverbeharingEr bestaan twee soorten overbeharing, namelijk; hypertrichose en hirsutisme. Hypertrichose is overbeharing op delen van het lichaam waar van nature al enige haargroei is. Haren op armen, gezicht en romp kunnen toenemen. Hypertrichose kan voorkomen bij mannen en vrouwen en ontstaat in de puberteit. Hirsutisme is een mannelijk overbeharingspatroon bij vrouwen. Waar mannen haargroei hebben, hebben vrouwen met hirsutisme ook haargroei. De fijne donshaartjes op de bovenlip, kin, wangen, hals en rond de tepels worden dikker. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme zijn de mannelijke hormonen (androgenen).

Er zijn verschillende behandelingen om overbeharing te behandelen. De laser is hier één van. Wellness en Beauty Oase maakt gebruik van de Lightsheer Diode laser. Dit is een pigmentlaser en richt zich op het pigment van de haartjes. Hoe dikker, zwarter en lichter de huid, hoe beter de laser werkt. Het licht van de laser wordt door het pigment van het haarzakje omgezet naar warmte, waardoor het haarzakje vernietigd wordt en het haartje geen voeding meer krijgt om te groeien. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de haargroei blijvend te verwijderen. In het gezicht behandelen we om de 6 weken en het lichaam om de 6-8 weken. Dit heeft met de cyclus van het haartje te maken. Tijdens en 6 weken voor de laserbehandelingen mag je niet epileren of harsen, ontharingscrème gebruiken en ook niet in de zon. Scheren mag wel. Helaas kunnen we niet garanderen dat het haar niet meer terug komt op het behandelde gebied. Door middel van hormonen en medicatie blijft het altijd mogelijk dat donsharen terugkomen in nieuwe dikkere haren.

Wellness en Beauty Oase nodigt je altijd eerst uit voor een gratis intakegesprek om alle mogelijkheden met je te bespreken.

Comments

comments