Overbeharing, wat kan je er tegen doen?

Written by: Wellness en Beauty Date of published: . Posted in Huidtherapie

OverbeharingEr bestaan twee soorten overbeharing, namelijk; hypertrichose en hirsutisme. Hypertrichose is overbeharing op delen van het lichaam waar van nature al enige haargroei is. Haren op armen, gezicht en romp kunnen toenemen. Hypertrichose kan voorkomen bij mannen en vrouwen en ontstaat in de puberteit. Hirsutisme is een mannelijk overbeharingspatroon bij vrouwen. Waar mannen haargroei hebben, hebben vrouwen met hirsutisme ook haargroei. De fijne donshaartjes op de bovenlip, kin, wangen, hals en rond de tepels worden dikker. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme zijn de mannelijke hormonen (androgenen).

Wat is huidtherapie?

Written by: Wellness en Beauty Date of published: . Posted in Huidtherapie

Wat is huidtherapie?

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een paramedisch beroep, welk door een huidtherapeut wordt beoefend. Een huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke en/ of beschadigde huid. Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen als gevolg van huidaandoeningen.  Behandelingen die een huidtherapeut kan uitvoeren zijn;

Acné

Written by: Wellness en Beauty Date of published: . Posted in Acné

acne

 

Acné

Acné is een aandoeningen van de talgklierfollikel. Talgklieren komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Onder invloed van androgenen (hormonen) wordt er meer talg geproduceerd en wordt de hoornlaag (bovenste laag van de huid) dikker. Hierdoor blijft de talg zich opstapelen in de talgklier. Door de bacteriën in de talgklier, ontstaan de witte kopjes.