Acné

Written by Wellness en Beauty , Posted in Acné

acne

 

Acné

Acné is een aandoeningen van de talgklierfollikel. Talgklieren komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Onder invloed van androgenen (hormonen) wordt er meer talg geproduceerd en wordt de hoornlaag (bovenste laag van de huid) dikker. Hierdoor blijft de talg zich opstapelen in de talgklier. Door de bacteriën in de talgklier, ontstaan de witte kopjes.

Acné komt steeds vaker voor op jongere leeftijd, doordat kinderen eerder in de puberteit komen. Meestal geneest acné rond het 25e levensjaar. Toch kan het voorkomen dat (vooral vrouwen) acné krijgen vanaf het 30e levensjaar. Dit wordt acné Tarda genoemd.

 

Acné behandeling

Het doel van een acné behandeling is het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van littekens. Er bestaat geen standaardbehandeling van acné. De leeftijd, ernst van de aandoening en klachten, bepalen met welke behandeling wordt gestart. De huidtherapeut behandelt alle vormen van acné en acnélittekens. Dit kan in combinatie met een behandeling bij de huisarts. Een acné behandeling door een huidtherapeut kan bestaan uit:

–          Manuele reiniging van de huid

–          Dieptereiniging d.m.v. peelingen

–          Adviezen

–          Medische Camouflage

–          Licht- en Lasertherapie

 

Chemische peeling

Een chemische peeling is een eenvoudige manier voor de behandeling van (acné)littekens, pigmentvlekken en huidverjonging. Door de vloeistof van de peeling, die op de huid wordt aangebracht, verliest de huid de bovenste lagen huidcellen, waardoor de onderste huidlagen worden aangezet tot het maken van nieuwe cellen. Ook verbeterd de elasticiteit van de huid en is de huid beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Wellness en Beauty Oase maakt gebruik van de Lira- peelings.  De oppervlakkige en middeldiepe peelings van Lira, activeren de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen.  De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Na het reinigen van het gezicht, wordt de peeling aangebracht. De huid kan gaan prikkelen en een jeukend gevoel geven. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze geneutraliseerd. Daarna wordt er een crème aangebracht met een UV factor 30/ 50. Gebeurt dit niet en je gaat in de zon, is de kans op pigmentatie heel groot.

De huid ziet er na de peeling rood uit. Ook kan je huid ongeveer 2 dagen na de peeling gaan schilferen en er kunnen korstjes ontstaan. Heel belangrijk om hier niet aan te zitten. Het schilferen van de huid kan met een oppervlakkige peeling kan 1-3 dagen duren en met een middeldiepe peeling 1-7 dagen.

Om een zo goed mogelijk resultaat adviseren wij de peeling in kuurverband te doen. Meestal is het kuurverband 3-6 behandelingen om de 2 weken.

Comments

comments